Καλέστε μας: 22730 27513

Εξερευνήστε την Σάμο

με τα οχήματα μας!

Αξιοθέατα της Σάμου

Εξερευνήστε τις ομορφιές τις Σάμου

Βαθύ, η πρωτεύουσα της Σάμου

Η πόλη τηs Σάμου ενωμένη με το παραδοσιακό Βαθύ είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού.Η πόλη ,αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από τον κλειστό και ασφαλή όρμο,διαθέτει νεοκλασική ομορφιά,ωραίεs πλατείεs, πολλά σοκάκια καθώs και πλήθοs μνημείων.Είναι η πρωτεύουσα του νομού. Το Ανω Βαθύ είναι το παραδοσιακό τμήμα τηs πρωτεύουσαs από όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα του λιμανιού από ψηλά. Στη πόλη αξίζει να επισκευτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με δείγματα αρχαικήs γλυπτικήs,κεραμικήs όλων των εποχών και πολλά αντικείμενα από χαλκό,ξύλο και ελεφαντοστό.Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Πινακοθήκη ,το Δημαρχειακό Μέγαρο και το Μουσείο Σαμιακού Οίνου που στεγάζεται σε ένα όμορφο παλιό κτήριο στη θέση Μαλαγάρι όπου μπορείτε να γνωρίσετε τη μακραίωνη ιστορία τηs σαμιώτικηs οινοπαραγωγήs.Κοντά στη πόλη μπορείτε να επισκευτείτε τα μοναστήρια τηs Αγίαs Ζώνηs ,τη Μονή Ζωωδόχου πηγήs και την Μονή Παναγίαs Κότσικα ένα όμορφο μοναστήρι χτισμένο ανάμεσα σε θεόρατα δέντρα σε πολύ ωραία τοποθεσία.

Πυθαγόρειο

Το Πυθαγόρειο είναι ο πιο ωραίοs οικισμόs ,ένα πανέμορφο λιμανάκι γύρω από το οποίο απλώνονται τα σπίτια με τιs κεραμοσκεπέs ακριβώs στη θέση τηs αρχαίαs πόληs. Οι παραλίεs γύρω από το Πυθαγόρειο εκτείνονται για χιλιόμετρα και συγκετρώνουν πλήθοs ξενοδοχειακών μονάδων.Απο την αρχαία πόλη εχουν αποκαλυφτεί σε πολλά σημεία ερείπια των τειχών και πλήθοs λειψάνων οπωs ο Πολυκράτειοs Μόλοs, η αρχαία αγορά,το Ευπαλίνειο Ορυγμα-μεγάλη σήραγγα που κατασκευάστηκε το 550 π.χ. για την ύδρευση της αρχαίαs πόληs και θεωρείται σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγματηs εποχήs-το αρχαίο θέατρο.Ακόμα αξίζει να επισκεφτείτε το βυζαντινό Κάστρο και τον Πύργο του Λυκούργου Λογοθέτη δίπλα στον οποίο βρίσκεται ο ναόs τηs Μεταμόρφωσηs του Σωτήροs.Λίγο εξω από το Πυθαγόρειο βρίσκεται η Μονή τηs Παναγίαs τηs Σπηλιανήs με εξαιρετική θέα όπου θα συναντήσετε ερείπια ελληνικήs έπαυληs και τα λείψανα παλαιοχριστιανικήs βασιλικήs του 5ου αιώνα.Σε μικρή απόσταση από το Πυθαγόρειο βρίσκεται και το αεροδρόμιο του νησιού.Επίσηs στο Πυθαγόρειο λειτουργεί Αρχαιολογικό Μουσείο όπωs και Λαογραφικό Μουσείο σε χώρο του μεγαλυτέρου ξενοδοχείου του νησιού Doryssa Bay

Ηραίον

Δυτικά του Πυθαγορείου βρίσκεται το Ηραίον,παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη τουριστική κίνηση χάρη στο αρχαιολογικό του χώρο.Απο τα σημαντικότερα μνημεία του είναι ο κολοσσιαίων διαστάσεων Ναόs τηs Ηραs, ο μεγάλοs Βωμόs και η Ιερά Οδόs που οδηγούσε στην αρχαία πόλη στο σημερινό Πυθαγόρειο.

Καρλόβασι

Το Καρλόβασι είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού με μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο.Στο Παλαιό Καρλόβασι ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο χρώμα τουs τα παλιά βιομηχανικά κτήρια των βυρσοδεψείων τα νεοκλασικά αρχοντικά και οι παλιέs εκκλησίεs.Μια μαγευτική τοποθεσία δυτικά τηs πόληs είναι το ποτάμι,με πεντακάθαρη ακρογιαλιά,άγρια βλάστηση,λιμνούλες και καταρράκτεs.Το Καρλόβασι είναι έδρα τηs Μαθηματικήs σχολήs του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Ενα πανέμορφο μονοπάτι θα σαs οδηγήσει από το λιμάνι στιs παραλίεs Μικρό και Μεγάλο Σειτάνι.

Βουρλιώτεs, Μανωλάτεs, Βαλεοντάτεs και Σταυρινήδεs είναι μερικά από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριά που βρίσκονται στουs πρόποδεs του όρουs Αμπελοs.Aγιοs Κωσταντίνοs και Κοκκάρι είναι δύο παραθαλάσσια χωριά με μεγάλη γραφηκότητα και πανέμορφεs παραλίεs.Στούs Μυτιληνιούs ,ΒΔ του Πυθαγορείου βρίσκεται το Παλαιοντολογικό Μουσείο με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα.Ο Μαραθόκαμποs είναι μια γραφική κωμόπολη με πολύ ωραίεs παραλίεs.Περίπου 3χλμ ΒΔ στους πρόποδεs του επιβλητικού Κερκετέα βρίσκεται το Σπήλαιο του Πυθαγόρα.

ΗΣάμοs δεν είναι ένα συνηθισμένο νησί.Είναι εναs κόσμοs ολόκληροs,έναs τόποs ευλογημένοs από την φύση,αυτάρκηs,πλούσιοs,σαγηνευτικόs και ερωτικόs.Οποιο μέσο και να επιλέξετε από την εταιρεία μαs ,στη Σάμο θα έχετε την ευκαιρεία να το ευχαριστηθείτε αφού το νησί μαs διαθέτει ένα άρτιο οδικό δίκτυο.

Notaras Rentals

Θεμ. Σοφούλη 17 Σάμος 83100 τηλ:++30 2273027513/27444

Πυθαγορειο: ++30 2273062753

Κάντε Κράτηση Οχήματος

 

John Notaras

Car & Bike Rentals

Bicycles Shop

17 Them.sofouli str Samos Island

Τιμές & Μοντέλα Αυτ

Ο στόλος μας αποτελείτε απο 18 κατηγορίες αυτ/των ώστε να μπορούμε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις σας, είτε πρόκειται για μικρό αυτ/το είτε για μεγάλο 4Χ4. Στους πίνακες μας θα βρείτε όλα τα κύρια χαρακτηριστικά, καθώς και τις προσφερόμενες τιμές ενοικίασης... read more

Δείτε το E-shop μας

Εκτός απο τις Ενοικιάσεις Αυτ/των, λειτουργούμε κι' ένα σύγχρονο Κατάστημα Ποδηλάτων & Μοτο/των με πλήρη σειρά αντ/κτών και αξεσουάρ. Οι γνώσεις και η εμπειρία μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέα προϊόντα και τις καλύτερες εταιρίες του χώρου...  read more